Blog

Van moodboard tot droominterieur

Van moodboard naar droominterieur in 5 stappen

Het moment is daar: je moodboard is perfect en je bent klaar om te klussen. Maar waar begin je? Een moodboard maken is een ding, maar een droominterieur creëren iets heel anders. Met dit stappenplan maak je van jouw droom werkelijkheid.

1. Laat je adviseren
Met een goed moodboard kom je een heel eind, maar het is ook belangrijk om te kijken naar wat er daadwerkelijk mogelijk is in jouw interieur. De adviseurs van Vivante kijken graag samen met jou naar wat er mogelijk is binnen jouw budget en ruimte. Zij houden hierbij natuurlijk rekening met jouw woonwensen.

2. Maak een plattegrond
Eenmaal een keuze gemaakt van hoe het interieur eruit moet komen te zien, kun je beginnen met het maken van een plattegrond (op schaal). Zo kun je goed inschatten of wat je in je hoofd hebt niet te veel wordt en wat je precies nodig hebt.

3. Leg de basis met de vloer, muren en raamdecoratie
Ieder droominterieur begint met de perfecte basis. Kies je voor een neutrale basis met lichte kleuren en kleed je jouw interieur aan met opvallende meubels en accessoires? Of wil je juist dat jouw vloer of muur een eyecatcher wordt? Het is belangrijk om hier veel aandacht aan te besteden en na te gaan wat écht bij jouw stijl past. Een vloer of muurkleur is namelijk net wat minder snel te vervangen dan een fauteuil of salontafel. Ook raamdecoratie kan veel doen voor de sfeer en uitstraling van het interieur. Denk daar dus niet alleen op praktisch gebied over na. Het oog wil immers ook wat.

4. Meubels aanschaffen
Als de basis staat, kun je beginnen met het aanschaffen van meubels. Begin met de grote meubels zoals de bank, eettafel en kasten. Als je deze eenmaal hebt aangeschaft, kun je beter nadenken over de kleinere meubels en zorgen dat alles in jouw droominterieur perfect bij elkaar past. Wees daarbij ook niet bang om eyecatchers aan te schaffen. Een bank in een funky kleurtje of een stoere, massief houten eettafel tillen jouw interieur juist naar een hoger niveau.

5. Speel met licht en accessoires
Een interieur is pas jóúw droominterieur als je er een persoonlijke touch aan geeft. Speel met accessoires, als planten en kaarsen. Maar denk ook vooral een persoonlijke foto’s of bijvoorbeeld een antieke vaas van een familielid. Naast accessoires, is ook licht enorm belangrijk om jouw interieur af te maken. Maak een lichtplan en combineer groot licht, met intiem licht en spots.

 

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.